Titlul proiectului: Soluție de securitate cibernetică bazată pe tehnici de învățare automatizată de ultima generație (machine learning)

Numele beneficiarului: CYBERWALL S.R.L

Scopul și obiectivele specifice:

Obiectivul general al prezentului proiect este reprezentat de dezvoltarea unui produs inovativ, de a dezvolta o implementare hardware și software proof-of-concept a algoritmilor de învățare automată într-un sistem de detectare a intrusiunilor de rețea (NID), care ar putea detecta diverse atacuri precum Bot, XSS, DoS, DDoS, FTP-Bruteforce, SSHBruteforce, SQL injection, Infiltration și, de asemenea, să le clasifice în consecință în clase (clasificare multiclasă) pentru companiilor pentru gestionarea resurselor umane și a activităților de management.
Obiectivul general este în strânsă legătură cu obiectivul specific aferent “Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa priorității 1.2: Promovarea transferului tehnologic, și anume Creșterea inovației în companii prin sprijinirea abordărilor multisectoriale rezultate în urma implementării “Inițiativei Regiuni mai puțin dezvoltate” în România.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Primul obiectiv științific (SO1) este generarea unui set de date nou și mai complex, care să conțină mai multe clase de atacuri și să le combine cu cel actual.

  2. Al doilea obiectiv științific (SO2) este furnizarea hardware-ului necesar pentru antrenarea algoritmilor de învățare automată și căutarea metodelor de economisire a timpului, fără a afecta acuratețea acestora.

  3. Al treilea obiectiv științific (SO3) este îmbunătățirea algoritmilor existenți sau dezvoltarea altora și combinarea predictiilor acestora (învățare ansamblu) pentru a contribui pe fiecare la decizia finală de clasificare. 

Rezultatele proiectului:

  1. Dezvoltarea unui produs software inovativ, până la finalizarea perioadei de implementare

  2. Dotarea firmei cu echipamente performante

  3. Îmbunătățirea accesului și a utilizării, precum și creșterea calității tehnologiilor informației și comunicațiilor

Perioada de implementare: 23.01.2023- 31.12.2023
Valoarea totală a proiectului: 1.109.811,17 lei
Valoarea finanțării nerambursabile: 678.916,75 lei
Valoarea contribuției europene FEDR: 543.133,41 lei
Valoarea contribuției naționale: 135.783,34 lei

Impactul la nivel social si antreprenorial al proiectului cu titul Soluție de securitate cibernetica bazata pe tehnici de invatare automatizata de ultima generatie (machine learning)

La nivel de mediu antreprenorial, proiectul poate contribui la creșterea securității cibernetice, ceea ce poate duce la o reducere a costurilor și a pierderilor asociate atacurilor cibernetice. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra companiilor, deoarece le poate ajuta să economisească bani și să-și îmbunătățească eficiența.

La nivel de utilizatori, proiectul poate contribui la crearea unui mediu online mai sigur. Algoritmii de învățare automată pot fi utilizați pentru a detecta și a preveni atacurile cibernetice, ceea ce poate ajuta la protejarea datelor și a confidențialității utilizatorilor. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra utilizatorilor, deoarece le poate oferi o mai mare siguranță și încredere atunci când folosesc internetul.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro